Nintendo Switch Pro: Vše, co o něm potřebujete vědět

Nintento Switch přichází s novou verzí PRO. Proč se Nintendo rozhodlo s totu novinkou vyjít právě teď? A kdy bude nová konzole dostupná?

Nintendo Switch je jedna z nejpopulárnějších konzolí uplynulých let. Už během svého představení se Switch těšil velké oblibě a byl problém se k němu dostat, protože byl dlouho téměř všude vyprodán. Už příští týden se však dočkáme konference E3 2021, kde bude pravděpodobně nové Nintendo Switch Pro oficiálně oznámeno. Co nového přinese?

Nintendo Switch Pro

Nové Nintendo Switch bylo na moment dostupné v Mexiku

O nové generaci Nintenda Switch se mluví už velmi dlouho. My jsme toto téma rozebírali již v tomto starším článku. Toto nové Nintendo bude přímou náhradou modelu z roku 2017, ale Switch Lite zůstane v prodeji za stejnou částku jako dosud. Fanoušky však může zradit to, že Switch Pro bude pravděpodobně stát více než vycházející model a cenovka bude téměř jistě vyšší než 7 500 korun. To znamená, že oproti současnému modelu stoupne o zhruba 1 300 korun, k čemuž dále třeba připočítat daň.

Nový Switch tedy nebude levný. Je tu však šance, že přijde více než jen jedna varianta. Na mexickém Amazone minulý týden na velmi krátkou dobu přibyly dva produkty: „New Nintendo Switch“ a „New Nintendo Switch Pro“. Pravděpodobně šlo o interní chybu a oba produkty byly rychle staženy.

Proč přijde nové Nintendo právě teď?

Možná se zamýšlíte nad tím, proč je příští týden pro Nintendo tak výhodný. Odpovědí je zmiňovaná konference E3, na níž se představují nové hry. Pokud by byl Switch Pro představen těsně před ní, tak by si ke svému stánku získali davy lidí. Mohli by totiž okamžitě demonstrovat, co nová konzola dokáže a jaké hry budou dostupné.

O hrách toho zatím mnoho nevíme, ale očekává se pokračování hry Legend of Zelda: Breath of the Wild a spolu s ní titul Metroid Prime 4. Kromě nich bychom měli dostat i remake populární hry Pokemon Diamond and Pearl a titul Pokemon Legends: Arceus.

Článek budeme průběžně aktualizovat podle nejaktuálnějších informací.